پروژه مطالعه تحلیلی و عددی مکانیزم توزیع تنش در دهانه ورودی تونل های بزرگ مقطع با استفاده از نرم افزار FLAC به همراه فیلم آموزشی نرم افزار FLAC

يکي از مسائلی که همواره در طراحی تونل ها مورد توجه می باشد، مسئله ی پرتال  ها است. در واقع پرتال تونل ها یکی از مهمترین محل های طراحی در تونل ها می باشد. به همین منظور پرتال می بایست به نحوی جایابی، طراحی و اجرا شود که علاوه بر به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی و زمانی، در طول اجرای پروژه با مشکلات ناپایداری مواجه نشود.

با توجه به اینکه معمولا پرتال ها اولين موقعيت برای شروع حفاری تونل می باشند، بنابراين شناخت دقیق این منطقه بسیار ضروری است و عدم شناخت کافی از شرایط حاکم بر پرتال تونل می تواند موجب حوادث ناگواری شود و تونل را به طور کامل از دسترس خارج سازد. 

در این پایان نامه شکست های اتفاق افتاده در پرتال ها در محیط های سنگی و انواع شکست های اصلی و فاکتور های موثر در پایداری پرتال مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین روش ها و راهکار های پایدار سازی پرتال تونل ها و دامنه هایی که تونل در آنها حفر می شود، مورد بررسی قرار گرفته اند. در قسمت مدلسازی و تحلیل عددی، پرتال یک تونل بزرگ مقطع با استفاده از نرم افزار FLAC3D مدلسازی شده است و عواملی که تاثیر بیشتری در پایداری پرتال دارند، مورد بررسی قرار گرفته اند. از بین عوامل دسته بندی شده تاثیر زاویه شیب ترانشه فوقانی پرتال، چسبندگی و زاویه اصطکاک داخلی بر روی میزان جابجایی و تنش ها مورد مطالعه قرار گرفته و تاثیر هر کدام بطور جداگانه بررسی شده است. برای این منظور از کانتورها و نمودارهای جابجایی و تنش، پروفیل های طولی و عرضی استفاده شده است. همچنین توزیع زون های الاستیک و پلاستیک در محدوده ی پرتال مطالعه شده است. به منظور فهم بیشتر، نتایج بدست آمده با محدوده ی داخلی تونل مقایسه شده اند و نهایتا مکانیزم توزیع تنش در پرتال تونل مورد بحث قرار گرفته است. با توجه به نتایج بدست آمده، افزایش شیب ترانشه فوقانی رابطه ی مستقیم با افزایش جابجایی و میزان تنش در محدوده ی پرتال دارد. همچنین افزایش زاویه اصطکاک داخلی و چسبندگی، هر کدام باعث کاهش میزان جابجایی و افرایش تنش در محدوده ی پرتال می شود. با توجه به نتایج حاصل شده، مکانیزم توزیع تنش در ابتدای محدوده ی پرتال دو محوره است و با پیشروی به سمت مرکز تونل (در محدوده ی پرتال) شرایط توزیع تنش سه محوره برقرار می شود که البته میزان آن در مقایسه با مرکز تونل کمتر می باشد.


آنچه در این کد خواهید آموخت

1- با افزايش چسبندگي ميزان جابجايي در پرتال تونل كاهش مي يابد و میزان تنش در پرتال افزایش می یابد.
2- ايجاد يک سطح آزاد براي شروع حفاري تونل در محدوده پرتال، پايداري ترانشه ي ايجاد شده را در خيلي از موارد به طور جدي تحت تأثير قرار مي دهد. بعنوان نمونه پاشنه ترانشه به دليل برداشته شدن بار وزني جلوي آن سست شده و مي تواند جابجايي زيادي رخ دهد.
3- با افزايش زاويه اصطكاك داخلی ميزان جابجايي در پرتال تونل كاهش مي يابد و میزان تنش در پرتال افزایش می یابد. 
4- زون هاي پلاستيک در محدوده ي سطحي پرتال تونل و ترانشه ي فوقاني گسترش مي يابند و گسترش آنها به ناحيه ي دروني پرتال محدود  مي شود. ريزش ها و شكست هاي اتفاق افتاده در محدوده ي پرتال در اين زون ها اتفاق مي افتند و مطالعات موردي انجام گرفته شده اين  موضوع را تاييد مي كند.
5- در قسمت ابتدايي محدوده پرتال تونل (حدوده 3 - 4 متر)، مكانيزم توزيع تنش در اين محدوده از پررتال تونل دو محوره مي باشد. با پيشروي به سمت مركز تونل در محدوده ي پرتال تونل، شرايط توزيع تنش سه محوره برقرار مي باشد.
6- زاويه شيب ترانشه يكي از عوامل موثر بر پايداري پرتال تونل و جابجايي در پرتال مي باشد. افزايش و كاهش 15 درصدي شيب ترانشه ها، موجب مي شود ميزان جابجايي ها در پرتال تونل به ترتيب 80 درصد افزايش و 47 درصد كاهش يابد.
7- با افزايش و كاهش 15 درصدي شيب ترانشه ها، ميزان تنش ها در پرتال تونل به ترتيب 65 درصد افزايش و 37 درصد كاهش يابد..

نکات و الزامات

1- آشنایی با مبانی مکانیک سنگ 
2- آشنایی با زبان برنامه نویسی FISH
3- آشنایی با نرم افزار سه بعدی Flac  و چگونگی ساخت هندسه مدل
4- آشنایی با Finite  Difference Method
5- آشنایی با زبان C جهت اضافه کردن مدل رفتاری جدید در نرم افزار Flac 3D
مشخصات کلی
تعداد صفحات محصول 100-150
زبان برنامه نویسی
زبان برنامه نویسی اول FLAC

نظر بدهید

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcuLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu. 

پروژه مطالعه تحلیلی و عددی مکانیزم توزیع تنش در دهانه ورودی تونل های بزرگ مقطع با استفاده از نرم افزار FLAC به همراه فیلم آموزشی نرم افزار FLAC

  • تولید کننده: بابک خدیوی بروجنی
  • شناسنامه: MC1-1245
  • موجودی: در انبار
  • تاریخ: 2017-08-13
  • زبان برنامه نویسی: FLAC-3D
  • سریال برنامه: MC1-1245
  • سفارش دهنده: بابک خدیوی بروجنی
  • فایل معرفی محصول: لینک
  • 1,299,280تومان
  • قیمت بدون مالیات: 1,192,000تومان

برچسب ها: پرتال, تنش, جابجایی, چسبندگی, زاویه اصطکاک, ترانشه